Як купити інтерактивну панель в клас. Посібник

Часи, коли найкрутішим інструментом вчителя була кольорова крейда, давно минули.

Осучаснення сфери освіти йде шаленими темпами. Для вчителя вже не новина – інтерактивна дошка, ламінатор, інтерактивна панель та 3d-принтер.

Тим більше, що сучасні школярі мають кібер-кмітливість, пристосовані до програм, а вчителі шукають оптимальний шлях для залучення та групової співпраці.

В епоху, коли інтерактивна дошка з  проєктором стали звичним явищем у класі, популярність набирає інтерактивна панель.

Більше немає необхідності калібрувати інтерактивні системи. Також зникає незручність від сліпучих проєкторів. Вчителям більше не потрібно турбуватися про строк служби ламп проєктора. Бо коштують вони не мало.

Нові інтерактивні сенсорні панелі усувають усі ці проблеми і є наступним поколінням інтерактивного обладнання в сучасному класі.

Єдина проблема – це вибір правильного для вас та ваших учнів.

Це непросте завдання, оскільки кожен виробник переконує, що його пристрій найкращий.

На щастя, ми зробили роботу за вас, тож ось наші найкращі поради як купити інтерактивну панель у клас.

Розмір. Плоскі інтерактивні дисплеї, які підходять для більшості класів, варіюються від 50”до 86”, а найпопулярніші розміри – 65” та 75”. Розмір кімнати повинен визначати розмір екрану. Основне правило полягає в тому, що екран повинен бути достатньо великим, щоб учні в задній частині класу мали змогу легко читати 20-й шрифт.

Звертайте увагу на вагу інтерактивних панелей. У деяких випадках вони коливаються від 38 кг до понад 100 кг. Тому продумайте, як краще закріпити панель або зверніться за консультацією до спеціалістів.

Роздільна здатність.  Роздільна здатність визначає якість та чіткість будь-якої візуальної картинки та являє собою кількість пікселів (окремих точок кольору), що містяться на екрані. Роздільна здатність визначається як кількість пікселів у горизонтальній осі X. Чим вища роздільна здатність, тим краще та чіткіше зображення.

У сучасному середовищі слід розглядати не менше ніж стандартний формат HD 1080P (1920 × 1080). Але краще більше звертати увагу на UltraHD. 

Вам потрібно розглянути ПК або пристрій, який ви будете використовувати для керування інтерактивним дисплеєм в класі, так як якщо графічна здатність цих пристроїв нижча за 1080P HD, ви зможете відображати лише з такою нижчою роздільною здатністю на кращій інтерактивній панелі. Роздільна здатність відеографіки (VGA) – лише 640×480 і вона все ще дуже поширена у старих ноутбуках та ПК. Тож зображення на інтерактивній панелі буде мати велику зернистість.

Тривалість робочого циклу. На сьогоднішньому ринку є багато різних виробників інтерактивних панелей. Про одних ви давно чули, інші – це нові імена та нові марки. Це не означає, що взагалі слід відмовитись їх розглядати. Проте, завжди варто знати очікуваний термін служби інтерактивних панелей, які ви розглядаєте, а також умови гарантії та після гарантійного обслуговування.

Наша порада всім, хто бажає купити інтерактивні панелі, полягає у відмові від будь-якого постачальника, який пропонує гарантію менш як 1 рік.

Тач-екран. Однією з основних причин покупки інтерактивної панелі є, звичайно, функція мультитач.

Але не всі панелі однаково зручні у роботі. Все залежить від кількості одночасних дотиків, типу керування та швидкості курсору. Наприклад, деякими інтерактивними екранами можна керувати лише за допомогою магнітного або електронного стилуса, тоді як інші більш системи можуть керуватися тільки дотиком пальця.

Одним із найважливіших параметрів інтерактивних панелей є їх здатність обробляти кілька одночасних точок дотику.

Вам потрібно буде принаймні дві точки дотику, щоб “збільшити” зображення. Однак, варто запросити учнів до роботи, і вам знадобиться набагато більше інтерактивних точок дотику на екрані.

Більшість інтерактивних сенсорних панелей підтримують від 10 до 40 одночасних торкань.

Нашою порадою було б розглядати лише інтерактивні панелі з 40 точками дотику.

Порти підключення. Потрібно чітко зрозуміти, як ви збираєтеся використовувати свою інтерактивну панель. З яким програмним забезпеченням. Вам потрібно працювати з вбудованим комп’ютерним модулем чи переносним. І який ПК чи ноутбук і вам знадобляться, щоб гарантувати вам ефективність.

Одночасно з цим, вам також потрібно вибрати інтерактивну панель, яка пропонує вам адекватні вхідні та вихідні з’єднання.

Відповідальні виробники інтерактивних панелей пропонують мінімум 2 або більше входів HDMI, вхід VGA, аудіо- порти. Крім цього, слід очікувати принаймні один порт USB2.0 та один порт USB 3.0 з можливим підключенням пристроїв на передній панелі екрану для зручного доступу.

Звук. Більшість авторитетних виробників інтерактивних панелей повинні включають в їх конструкцію акустичну систему. Хоча в деяких випадках ці колонки вважаються непридатними для великих аудиторій. Найчастіше  зустрічаються колонки потужністю 2 х 10 Вт.

Деякі виробники панелей приділяли більше уваги саме цій області і розмістили динаміки, так, щоб звук був направлений вперед.

Вони значно покращують гучність та якість звуку порівняно з екранами із задніми динаміками. Однак додаткові звукові панелі доступні, мають невелику вартість і чудово інтегруються під більшість інтерактивних панелей.

Якість та захист екрану. Однією із ключових відмінностей виробників інтерактивних панелей є увага до захисту екрану пристрою.

Це може звучати як очевидне твердження, але в усіх класах, інтерактивні панелі повинні мати загартоване скло товщиною не менше 4 мм.

Крім цього, багато виробників пропонують антивідблискове покриття для досягнення широких кутів огляду.

Чи отримую те, за що плачу?

Не завжди так, але загалом так, чим більше ви витрачаєте, тим кращою є якість збірки, післяпродажна підтримка та супровідне програмне забезпечення.

Однак вам потрібно врахувати вартість встановлення обладнання кваліфікованим спеціалістом.

Для отримання більш детальної консультації сенсорних панелей у вашій школі або будь-якої іншої передової технології для ваших класів, не соромтеся звертатися до нас.